01 de desembre 2009

BEGUES TAMBÉ VOTARÀ PEL DRET A DECIDIR

·

L'Ajuntament de Begues va aprovar en el Ple Municipal del dimecres 25 de novembre, la moció donant suport a la iniciativa d'organitzar una consulta popular pel dret a decidir el proper 28 de febrer.

La moció s'ha aprovat per majoria absoluta (11 vots a favor, un en contra i una absència). Els vots afirmatius han estat: ICV (4), Begues Actiu-Units per Begues (3), ERC (2), CIU (1) i grup no adscrit (1).

A l'acte no hi ha assistit el representant del PSC i l'únic vot en contra a la moció ha sigut del PP, al·legant que li semblava molt respectuós que qualsevol entitat endegui una iniciativa com aquesta tot i que qüestionava que l'Ajuntament hi hagués de donar suport.
La iniciativa ha sigut impulsada per la recent constituïda associació Begues decideix amb l'únic propòsit de promoure la consulta popular pel dret a decidir a Begues, i pretén aplegar la ciutadania i entitats de la localitat en favor d'aquesta campanya.
L'objectiu principal de l'entitat és organitzar una consulta popular al municipi de Begues el proper 28 de febrer amb la mateixa pregunta utilitzada a tots el municipis de Catalunya on es fan votacions: "Està d'acord que la nació catalana esdevingui un estat de dret, independent, democràtic i social, integrat en la Unió Europea?"

Entre els acords presos per l'assemblea constituent del passat 25 d'octubre figuraven: la presentació de l'entitat a tota la ciutadania de Begues el proper dia 13 de desembre, instar als grups municipals representats en l'Ajuntament de Begues a aprovar una moció en favor del dret a decidir, iniciar una recollida d'adhesions per la campanya al municipi i organitzar la consulta popular simultàniament amb altres poblacions dels Països Catalans el proper 28 de febrer de 2010.
Web de beguesdecideix.cat (web)

Idiomes

Últimes novetats del BaixCatosferaEstadístiques

Arxiu del bloc

 
Avís: Baix LLobregat Blocs no es fa responsable dels continguts dels blocs enllaçats. Reservat el dret d'admissió.